Testimonials

Fotobusinessbuddy testimonials

[testimonial picture=”http://www.mondayphotographer.com/wp-content/uploads/2012-08-07_003.jpg” name=”Sanne van de Berg” role=”Pet Portrait” align=”featured”] “Esther heeft me tijdens het gesprek heel veel adviezen gegeven, die echt gericht waren op mijn specifieke situatie, en ik heb er daarom dan ook ontzettend veel aan gehad! Sinds het gesprek heb ik besloten om voor één van mijn drie specialisaties, dierfotografie, een aparte tak binnen mijn bedrijf te maken, compleet met een aparte website, en dat loopt al best lekker! Ook binnen mijn andere specialisaties, portret- en bruidsfotografie, merk ik veel verschil nadat ik de adviezen van Esther in de praktijk ben gaan uitvoeren, en ik heb het momenteel heerlijk druk!”
[/testimonial] [testimonial picture=”http://www.mondayphotographer.com/wp-content/uploads/rubenhehanussa_180.jpg” name=”Ruben Hehanussa” role=”Tovergoud Bruidsfotografie” align=”featured”] “Ik ken Esther als trouwfotografe van onze bruiloft en door haar – en medetopper Marco – ben ik me gaan verdiepen in de fotografie. Dit alles nog niet zo heel lang geleden.

Tijdens het fotobusinessbuddy gesprek leerde ik enorm veel en al snel werd duidelijk dat ik – gek zijnde op bruiloften en eigenlijk nog op zoek zijnde binnen de fotografie – een aparte tak wilde voor bruidsfotografie. Focus! Met de woorden van Esther nog in mijn achterhoofd liep ik tijdens mijn huwelijksreis in Disneyland en daar viel het kwartje: Tovergoud was geboren! Eenmaal thuis ging ik aan de slag met mijn niche, daarbij lettend op punten als duidelijkheid, stijl, vormgeving, gevoel en SEO.

Esther heeft mij heel veel richting gegeven en ik merk dat het werkt. Ik zie dat de bekendheid van mijn bedrijf als een olievlek begint uit te breiden. Hierdoor komen er geweldige opdrachten op mijn pad. Zo heb ik laatst zelfs mogen fotograferen op de bruiloft van een profvoetballer.

Met regelmaat wil ik Esther nog weleens een vraagje stellen, want zij is echt fijn om mee te sparren. Je merkt aan alles dat zij er echt verstand van heeft, zowel van fotografie als van al het andere wat erbij komt kijken. In mijn optiek is fotografie niet alleen klikken, maar gaat het ook zeker om gevoel en inzicht. En wil je er zakelijk mee aan de slag gaan, dan gaan nog veel meer factoren een rol spelen. Denk aan personality en marketing. Er zijn tienduizenden fotografen in Nederland. Hoe kun jij daar je plek vinden en ervoor zorgen dat jouw doelgroep je ook nog eens weet te vinden? Simpel: Esther contacten!

Topper, nogmaals hartstikke bedankt!”
[/testimonial] [testimonial picture=”http://www.mondayphotographer.com/wp-content/uploads/hannekemeier_180.jpg” name=”Hanneke Meier” role=”200% Bruidsfotografie” align=”featured”] “Op een gegeven moment kom je dan op het idee om je binnen je vakgebied te specialiseren. Je praat er over met familie, vrienden en collega’s. Zet al voorzichtig een plan op in je hoofd. Maar hoe ga je zoiets eigenlijk aanpakken? En op welke manier kan ik eindelijk weer de bomen door het bos zien? Zoveel vragen, en het overzicht was overduidelijk verdwenen.

Op dat moment las ik de oproep van Esther: Fotobusinessbuddy. Een gesprek waarin mijn fotobedrijf centraal staat en Esther adviezen kon geven, toegespitst op mijn situatie. Precies wat ik nodig had! Ik meldde me enthousiast aan en omschreef mijn probleem: Ik wil me specialiseren, maar hoe ga ik dat aanpakken?

Een week later maakten we een afspraak. Voorafgaand ontving ik via de mail een presentatie met daarin de leidraad van het gesprek en enorm veel tips, toegespitst op mijn bedrijf. Fijn om naderhand nog eens door te lezen! Ik kreeg erg goede adviezen en de bekende schop onder mijn kont om er voor te gaan. Esther had zich overduidelijk verdiept in mijn mijn vraagstelling, en dat gaf een heel goed gevoel.

Na het gesprek had ik erg veel om over na te denken, maar Esther heeft me vooral aan het werk gezet en me bepaalde dingen in laten zien. Het resultaat van ons gesprek is inmiddels een feit; een website met een grotere focus op wat ik echt wil gaan doen, en de drive om me over twee jaar volledig gespecialiseerd trouwfotograaf te kunnen noemen!

Esther, onwijs bedankt voor je fijne aanpak, zeer bruikbare tips en gedrevenheid om anderen van jouw kennis mee te laten genieten!”
[/testimonial] [testimonial picture=”http://www.mondayphotographer.com/wp-content/uploads/2012-08-07_002.jpg” name=”Anoeska van Slegtenhorst” role=”Bruidsfotograaf” align=”featured”] “Begin dit jaar was ik erg zoekende naar wat mijn identiteit was als (bruids-)fotograaf, hoe ik moest zorgen voor focus en dat soort zaken. Toen heb ik een fotobusinessbuddy gesprek gedaan met Esther de Boer. En dat was mag ik wel zeggen, toch een echte eye-opener. We hebben het uitgebreid gehad over mijn ‘brand’ en hoe te zorgen voor meer bezoekers op mijn website. Esther heeft me een aantal zaken heel duidelijk gemaakt, en ook bevestigd wat ik eigenlijk al wist maar waar ik nog niet helemaal aan wilde: je kan niet álles doen. Kies waar je goed in bent en waar je energie van krijgt.
Het heeft onder andere geresulteerd in een nieuwe site en een nieuwe slogan, die nu veel beter past bij mij en bij wat ik doe. En het levert me steeds meer de klanten op die ik graag wil hebben.
Dank je wel, Esther!”
[/testimonial] [testimonial picture=”http://www.mondayphotographer.com/wp-content/uploads/mariskadegroot.jpeg” name=”Mariska de Groot” role=”Portret- en Trouwfotografe” align=”featured”] “Het opzetten van een bedrijf kun je wat mij betreft een beetje zien als een wandeling in een onbekend gebied, een bos bijvoorbeeld. Op een gegeven moment tijdens je wandeling sta je ergens op een kruispunt van een aantal paden en weet je niet precies waar je bent, hoe je daar gekomen bent, en waar je nu allemaal nog heen kunt. Dan is het hartstikke fijn als je iemand tegenkomt of kunt raadplegen die het gebied goed kent; die je kan vertellen waar je precies staat, wat hier allemaal te zien is en wat handige routes zijn om verder te lopen. Tijdens het opzetten van mijn bedrijf was Esther daar, op dat kruispunt! Tijdens het photobusinessbuddygesprek hebben we samen om ons heen gekeken, heeft ze me de mooie kanten van mijn bedrijf laten zien, en ook de punten die nog wat extra aandacht konden gebruiken. Concreet en helder, serieus maar ook met een knipoog! Punten die direct aangepakt konden worden of waar ik zelf nog eens rustig over na kon denken. Ik moet er nog regelmatig aan terugdenken en sla er zo nu en dan mijn aantekeningen of de meegestuurde powerpoint nog eens op na. Mijn dank is groot!”
[/testimonial]

>