Nieuwe serie: bouw je eigen fotografie website

By Esther | Ondernemen

Een van mijn veelgegeven adviezen is om een een fotografie website te maken die specifiek gericht is op jouw publiek. Het publiek waarvoor jij een dienst wilt verrichten en het publiek dat ook op zoek is naar die specifieke dienst. Want iemand die op zoek is naar babyfotografie of trouwfotografie heeft bijna nooit interesse in je bedrijfsreportages of je mooie natuurfoto’s. Hoe meer vraag en aanbod bij elkaar komen, hoe interessanter jouw site voor je bezoeker is. Dat lijkt me een no-brainer.

Nou kom ik er ook achter dat het voor veel fotografen toch een dingetje is, even een fotografie website maken. Nou is het ook geen sinecure, want er zijn zoveel dingen waar je aan kunt denken. En ik denk ook dat dat de reden is dat veel mensen iets voor zich uit schuiven. Dan spoken de gedachten door hun hoofd: Het zijn zoveel kleine dingen!!! Wat als ik er eentje vergeet? Ik wil het meteen goed doen!!

Ja, die gedachtes ken ik ook 😉 en daarom heb ik deze serie ook lang uitgesteld! Maar nu ga ik toch beginnen, en misschien vergeet ik nog het een of ander, dan mag je me daaraan helpen herinneren.

Maar het belangrijkste van een nieuwe fotografie website maken is om in actie te komen, hoe eng het ook is. En misschien wint je website in eerste instantie geen award of komen er nog geen bezoekers op binnen, maar vanuit het eerste begin kun je verder bouwen. En van elke stap leer je weer wat. En nieuwe dingen leren is gewoon leuk!

Dus ik hoop dat veel fotografen met me mee gaan doen, zodat we straks allemaal een website hebben waar:
1. bezoekers op binnenkomen
2. bezoekers meteen weten wat ze kunnen verwachten van jou als fotograaf
3. bezoekers geleid worden naar conversie > oftewel van bezoeker naar potentiële klant

De volgende onderwerpen gaan de komende weken en maanden de revue passeren:

Omdat het natuurlijk veel handiger uitleggen is n.a.v. een échte case ga ik de trouwfotografie website van Andrea Ege maken. Mijn doel is om haar zo snel mogelijk goede aanvragen via haar nieuwe site te laten ontvangen ;-). Wil jij ook aan de bak binnen jouw fotografie niche? Doe dan mee! Laat in je reactie weten welke fotografie niche je wilt gaan bedienen met een eigen website.

So long!

 

About the Author

Personal Brand Fotograaf voor ondernemers die online zichtbaar zijn - opperhoofd ShootZilla - trouw- en portretfotograaf bij All my lovin'. Een hoop rollen, maar veel belangrijker is dat ik positief in het leven sta en in ben voor mooie samenwerkingen waar de wereld mooier van wordt. Ik spreek jou hopelijk snel!

 • Marco Reeuwijk schreef:

  Jaaa, ik doe mee! Fijn nieuwe site voor m’n trouwfotografie op Bali en in Thailand maken.

  Tof tof!

 • Andrea Ege schreef:

  Super toftoftof!! Ik ben nog steeds bezig met mijn vreugdedansje omdat niet alleen maar een van de beste fotografen die ik ken maar ook nog een fantastische website-maker en business coach voor mij een website maakt… :-))) blijblijblij!!!

 • Eva schreef:

  Jaaaaaa leuk! Ik wil vooral gaan werken aan mijn: never grow up fotografie!

 • admin schreef:

  Zeker doen!! Die is superleuk!

 • Els schreef:

  Wat fijn dit! Ik doe heel graag mee met mijn kinderfotografie.

 • Esther schreef:

  Gezellig Els! Welkom!

 • >