Specialisatie = Speciale prijs

By Esther | FotoBusinessBuddy

Vandaag was het weer heerlijk weer waar Rosa en ik vanmorgen volop van aan het genieten waren. Na de kapper hadden we nog wat tijd over om brood te halen voor we Mare van school moesten oppikken. We gingen naar onze favoriete bakker in Scheveningen, het “Hofje van Noman”. Ik rekende 8 euro af voor 2 halve broden en 1 pak koekjes.
Later realiseerde ik me dat dit 400% duurder is dan dezelfde producten bij de Albert Heijn om nog maar te zwijgen van de Aldi ;-). Ik besefte weer eens dat het loont om je te specialiseren. Niet alleen komt dit ten goede aan je product (die koekjes zijn echt zoooooooo lekker en de lunch met vers brood is koninklijk!) maar je kunt ook hogere prijzen rekenen.

Van de week had ik een gesprek met een collega fotografe. Na een blik op haar website had ik géén idee wat ze leuk vond of waar ze extra focus op wilde leggen. Ik kon bij haar terecht voor baby (newborn) fotografie, portret fotografie, bruidsfotografie, bedrijfsfotografie en ga zo maar door. Met als resultaat dat mijn aandacht eigenlijk helemaal nergens specifiek naar getrokken werd. Dit en andere zaken bespraken we in een superleuk gesprek en haar handen jeukten om erna aan de slag te gaan. Een dag later kreeg ik al een mail met ideeën waar ze zich op wilde gaan focussen. Ik ben benieuwd!!

Wil je ook zo’n 1-op-1 fotobusinessbuddy gesprek? Mail me en we prikken een datum. Ik zit zelf in Scheveningen maar via Skype is het ook goed te doen! Ik vraag een kleine vergoeding omdat ik me nog aan het oriënteren ben op deze dienst dus vroege boekers hebben zeker voordeel! Daarnaast wil ik er maximaal 5 op deze manier nu doen, en wie het eerst komt is binnen!
Ik verdiep me in jouw dienst en portfolio en jij krijgt van mij een presentatie toegespitst op jouw bedrijf die ik toelicht in een gesprek van ongeveer een uur.
Als tegenprestatie zie ik graag jouw feedback tegemoet. Zowel direct als na een paar weken. Ik ben dan benieuwd of je er echts iets mee doet, of het je heeft geholpen. Wellicht liep je nog tegen dingen aan na het gesprek of meer van dat soort zaken.

Update: binnen een paar uur waren de 5 (heb gesmokkeld meer dan 5) plekken weg. Zodra m’n agenda weer leeg is zal ik een nieuwe ronde doen. Laat een reactie achter als je dan een mailtje wilt krijgen!

About the Author

Personal Brand Fotograaf voor ondernemers die online zichtbaar zijn - opperhoofd ShootZilla - trouw- en portretfotograaf bij All my lovin'. Een hoop rollen, maar veel belangrijker is dat ik positief in het leven sta en in ben voor mooie samenwerkingen waar de wereld mooier van wordt. Ik spreek jou hopelijk snel!

 • Simone schreef:

  Wat superleuk om te lezen! Ja, ik ben zeker hard aan de slag en loop iedereen te vertellen hoe er voor mij een wereld is open gegaan. Ik ga je zeker updaten en ik ben er waanzinnig blij mee, ik heb weer richting en focus. 🙂

 • Margot schreef:

  Hoi Esther,
  ik heb zeker interesse om één van de 5 ‘testers’ te zijn! Ben erg benieuwd wat er uit dit advies gesprek zou komen. Mocht het nog niet vol zijn dan hoor ik graag meer van je over kosten, wanneer etc.
  groeten,
  Margot

 • Esther schreef:

  Hoi Margot,

  Wat leuk dat je interesse hebt!! Ik zit echt helemaal vol al, maar gezien de interesse komt er zeker een vervolg! Zodra ik weer ruimte heb mail ik je!

  Grtz,
  Esther

 • eva schreef:

  Jaaaaaaa!!! Helemaal geweldig! Ik heb zoveel energie gekregen aan het feit dat ik geholpen wordt met het bepalen van de richting van mijn bedrijf! Ik heb hele concrete punten van je gekregen waar ik echt wat mee kan! Zo raak ik niet van het pad af en kan ik me echt gaan focussen! Ik ben je ontzettend dankbaar! Groetjes, Eva

 • Ed schreef:

  Esther,

  Als je weer plek hebt, wil ik graag aan je lijstje worden toegevoegd. Lijkt me heel nuttig!

 • Esther schreef:

  Ha Ed, ik voeg je toe en hou je zeker op de hoogte! Leuk dat je interesse hebt!

  grtz,
  Esther

 • Lisenka schreef:

  Ha Esther,

  Ik heb interesse!! ben erg benieuwd naar je advies. Hoor graag van je!

  Groetjes,
  Lisenka

 • Esther schreef:

  Ha lisenka! Super hoor, ik wil januari/ februari weer beginnen met de sessies dus mail jullie dan allemaal weer!

 • >