Kerst talent

By Esther | Activatie

talent

In de weekend bijlage van de trouw staat een interview met Ernst Bohlmeijer. Een nieuwe hoogleraar mental health promotion aan de Universiteit Twente. Hij vertelt dat er meer aandacht moet komen vanuit de gezondheidszorg voor de positieve kijk op mental health. Dus niet de kant van medicijnen bij depressie e.d. Maar juist kijken wat voor jou belangrijke vragen en antwoorden zijn om het beste uit je leven te halen. Je leven als kunstwerk, te maken door je talenten te ontplooien.

Denk dan aan, wat is jouw visie, wat zijn jouw waarden en leef je daar ook naar? Wat kun je doen in je leven om daar meer naar te leven.

Mooie offline kost voor een eerste kerstdag.
Sinds ik gestopt ben bij mijn vorige en laatste werkgever T-Mobile is het een vraag die mij continue bezighoud. Wat maakt mij blij, wat doe ik graag, hoe kan ik wat betekenen voor anderen?
De antwoorden op die vragen zijn absoluut niet makkelijk, en daarom stuur ik ook jaarlijks bij, ietsje meer van dit, ietsje minder van dat, zie ook mijn post over focus.

Een leuk nieuw project wat ik heb genoemd in mijn vorige post is het schrijven van waardevolle artikelen waar anderen wellicht iets aan hebben. Een gedeelte van die artikelen zal geheel en al gericht zijn op de praktische kant van het fotografievak en de business daarvan (#fotobusinessbuddy) maar ik zie ook genoeg stof tot het schrijven van artikelen die meer gaan over het activeren van jouw sluimerende talenten.

John noemde me laatst in een van onze skypecalls al gekscherend ‘de grote activator’ en dat vond ik wel cool. Als ik middels mijn blogposts en de 1-op-1 (fotobusinessbuddy) gesprekken het komende jaar mensen kan activeren om een stap te maken die hen weer dichter bij hun talent en (pas op: modewoord) passie brengt dan word ik daar heel blij van!

Ervaar jij ook wat reflectie tijdens deze kerstdagen? Ben je al in de buurt van je passie of mis je geheel de richting in je leven? Hier nog wat tips uit het artikel in de trouw die ik zelf ook toepas in meer en mindere mate, ze kunnen je stap voor stap meer richting geven:

 • meditatie, geeft mij bewustzijn in mijn leven waardoor ik meer keuzes maak die bij mijn visie passen
 • schrijven, laat me dingen op een rijtje zetten en geeft reflectie
 • maak bewuste keuzes, durf nee te zeggen als dingen niet (meer ) bij je passen
 • stop met streven naar full time geluk. Dit is juist de voedingsbodem voor veel ongeluk. Moeilijk moeilijk, de moeilijkste van het stel maar ook de waardevolste!! Zie ook deze mooie blog van zenhabits!

Fijne kerstdagen nog allemaal!!

talent

About the Author

Personal Brand Fotograaf voor ondernemers die online zichtbaar zijn - opperhoofd ShootZilla - trouw- en portretfotograaf bij All my lovin'. Een hoop rollen, maar veel belangrijker is dat ik positief in het leven sta en in ben voor mooie samenwerkingen waar de wereld mooier van wordt. Ik spreek jou hopelijk snel!

 • John schreef:

  Mooie blogpost Esther. Leuk om deze dagen ook iets inhoudelijks te lezen dan alleen maar berichtjes over weer het volgende kerstgerecht!

 • Esther schreef:

  Thanks John, mijn kerstgerechten waren ook heel lekker hoor, die doe ik dan volgend jaar 😉

 • >